zondag, januari 06, 2008

17.265 keer bedankt voor 213 woorden aandacht

Blogs zijn net boeken: ze willen gelezen worden. En boekenblogs zijn in dat opzicht dubbel behoeftig: ze willen zelf gelezen worden én ze willen dat de beschreven boeken gelezen worden. Daarmee doen boekenblogs een groot appèl op de bloglezer en ik kan me voorstellen dat dit vechten tegen de bierkaai is in deze tijd van ontlezing, maar we houden desondanks moedig stand.

Daarom wil ik alle 17265 lezers van 2007 bedanken. Of liever: alle bezoekers. Want mijn teller telt wel clicks, maar het is de vraag of mijn blog daadwerkelijk wordt gelezen. Misschien surft het grootste deel alleen maar voorbij.


Dus vraag ik opheldering aan Google Analytics. Die leert dat 75% van de bezoekers unieke bezoekers zijn - dus 25% is teruggekomen. En men bleef gemiddeld 44 seconden op mijn blog hangen.

Hoeveel lees je in 44 seconden? In die tijd lees ik zelf ongeveer 213 woorden (zojuist getest). Dat betekent dat de gemiddelde lezer van dit stukje op dit punt al ruim de helft van zijn aandacht heeft opgebruikt.

Ik troost mij met de gedachte dat alle 17.265 bezoekers samen vorig jaar precies 211 uur en één minuut mijn blog hebben gelezen. Dat is pas serieuze aandacht!

Daarvoor wil ik u hartelijk danken, met dit stukje dat precies 213 woorden telt.

sneuper

5 opmerkingen:

Tom zei

Gelukkig nieuwjaar vanwege één van diegenen die iedere keer wanneer je een nieuw stukje publiceert, wél verder leest dan de eerste 213 woorden :-)

boekengek zei

Tja, de vraag 'waarvoor doe ik het' overvalt ons allen steeds vaker. In 2007 zijn er al enkele van de door mij weleens gelezen boekenbloggers mee opgehouden. Mooi dat je doorgaat, sneuper!

Achille van den Branden zei

Blijven schrijven en doorgaan. 'De boekensneuper' is zonder twijfel een van de betere Nederlandstalige boekenblogs.

sneuper zei

@Tom, boekengek en achille: dank voor de mooie woorden! Ik ben zeker niet van plan te stoppen: schrijven over boeken is een onbedwingbare noodzaak en aan onderwerpen is nooit gebrek. Hooguit aan tijd.

J.L Jones zei

Hoi Sneuper,

Je hebt een heel interessant blog. Ik stuur je even dit persbericht:

Doe Het Zelf Via Een Alternatief Uitgeefmodel

Uitgeverijen nemen zeer weinig manuscripten aan. Het overgrote deel van de toegezonden schrijfwerken wordt afgewezen. Dit is een van de redenen waarom steeds meer mensen zelf hun boek uitgeven. Sommigen doen dit via de offsetdruktechniek maar verreweg de meesten kiezen Print-On-Demand. Dat is een techniek die een handig en goedkoop uitgeefmodel mogelijk maakt dat sterk in opkomst is evenals de bedrijven die POD-diensten aanbieden.

Deze wijze van publiceren is uitermate geschikt voor ongeduldige controlfreaks en schrijvers die toch hun werk aan het leespubliek willen presenteren. Mensen die alles rondom hun boek zelf willen bepalen kunnen hun creatie zeer eenvoudig en snel zelf publiceren. Manuscripten waar traditionele uitgevers hun neus voor ophalen kunnen zo toch uitgebracht worden.

Almeerse schrijfster, J.L. Jones, heeft 3 boeken in eigen beheer uitgegeven en haar leermomenten, visie en research bijeen gebracht in de gids 'Schrijf en publiceer een boek'. Het bevat uitleg over 'in eigen beheer uitgeven' en veel tips en suggesties voor het tot stand brengen van een boek.

Het boek is verkrijgbaar via www.boekenbent.com en meer informatie over het boek is te vinden op http://schrijfeenboek.punt.nl

groetjes J.L.