woensdag, november 09, 2005

Boekenblogs

Recentelijk heb ik een paar interessante boekenblogs ontdekt, die ik graag met jullie deel

BookLust beschrijft uiteraard boeken, maar ook meer dan dat: cartoons, kunst en illustraties. Gelukkig is eenvoudig te zoeken via de verschillende categorieën.

BibliOdyssey is een weblog over boeken, wetenschap en boekillustraties. Om niet te zeggen: prachtige illustraties.

Rare book news heeft uiteraard een dagelijkse portie nieuws over zeldzame boeken. Leuk om te lezen wat er in de wereld van boeken gebeurt, hoewel het vaak aan de andere kant van de oceaan is.

In Box of books schrijft iemand over het lezen van en verzamelen van literatuur. Herkenbaar!

En dan een blog waarvan alleen al de titel klopt: Books do furnish a room, de vertelsels van een tweedehands boekhandelaar in North Carolina.

Dit zijn een paar nieuwe ontdekkingen. Voor een lange lijst boeklogs - vooral ook Nederlandstalige - kijk even op mijn pagina met boekenlinks in de categorie weblogs en boekenlinks.

sneuper


lezend: Paul Collins - Sixpence House

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Sneuper,

Sixpence House heb ik ook gelezen, laatst, ik vond bepaalde passages, raar genoeg zeer denigrerend. Nog altijd een tegestelling tussen de VS en het VK? Vreemd.

Groet,
Erwin

Anoniem zei

Voor zowel boekliefhebbers en bloggers heb ik een leuke community ontdekt www.dizzie.nl. Erg leuk voor alle boekliefhebbers onder ons.

Zelf heb ik net Zeg Niets Tegen Mama gelezen. Ik werd even stil van dit waargebeurd verhaal dat zeer bruut is. Een boek wat zeker gelezen moet worden in mijn ogen.

Ga zo door met je leuke blog..;-)